SZCZUPAK LUB KARP W GALARECIE


Narmatyw surowcowy na 10 porcji :
szczupak - 1500g
lub karp - 1200g
włoszczyzna bez kapusty - 250g
ziele angielskie - 1g
sól do smoku
auszpik - 400g
elementy dekoracyjne
ogórek konserwowy - 60g
jaja - 1 szt.
marchew ugotowana - 40g
zielona pietruszka

Sposób wykonania :

*Przeprowadzić obróbkę wstępna ryba.
*Rybę włożyć do wrzącego wywaru, gotować 7-10 minut. Ostudzić w wywarze.
*Ułożyć na półmisku, udekorować ugotowanym na twardo jajem, ogórkiem konserwowym, marchwią z wywaru i zieloną pietruszką.
*Zalać tężejącą galaretą.

 


5
Oceń
(2 głosów)

 

SZCZUPAK LUB KARP W GALARECIE - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł