Szczupak w śmietanie z pieczarkami .


Szczupak w śmietanie z pieczarkami .
Składniki: 1 kg filetów z szczupaka, 0,5 l śmietany, 30 dag pieczarek, olej, mąka, 2 cebule, koperek, 1 cytryna, pieprz, sól.
Przygotowanie: Szczupaka skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą oraz pieprzem. Następnie pieczarki pokroić w plasterki a cebulę posiekać i razem przesmażyć na rozgrzanym oleju. Wówczas zalać je śmietaną i trzymać na małym ogniu około 15 minut. Sandacza przełożyć do naczynia żaroodpornego i zalać je sosem śmietanowo-pieczarkowym. Skropić jeszcze cytryna i posypać posiekanym koperkiem. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekać około 20 minut.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Szczupak w śmietanie z pieczarkami . - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł