Zaloguj się do konta

Szczupak w sosie koperkowym

składniki:
- 3 dzwonka ze szczupaka
- 2 łyzki oleju
- 3 łyżki masła
- sol
- pieprz czarny mielony
- 5 łyżeczek mąki
- sok z cytryny
- 4 łyżki pokrojonego koperku
- 2 łyżki słodkiej smietanki 18%
przygotowanie:
Rybę umyc, osuszyc, posolic i posypac pieprzem. Oproszyc mąką. Na patelni rozgrzac 2 łyżki oleju. Smażyc rybe na rumiano z obu stron. W ostatniej fazie smażenia zmniejszyc gaz, dołożyc masła i dosmażyc. W rondelku rozgrzac 2 łyżki masła, wsypac koperek. Smażyc 2 minuty mieszając. Dodac mąkę i zamieszac. Wlac smietanke. Ogrzewac, mieszając aż sos zgęstnieje. Doprawic do smaku sokiem z cytryny, szczyptą cukru, mielonym pieprzem i solą.
smacznego

Opinie (4)

tomalek21

palce lizać kiedyś na pewnowyprubuje przepis [2012-01-18 21:42]

deka35

wygląda apetycznie na pewno spróbuje ;] [2012-02-12 14:07]

marek-debicki

Przepis na rybkę z masełkiem i dobrym śmietanowo- koperkowym sosem marzenie. Pozdrawiam i*****pozostawiam. [2012-03-06 07:45]

pikasso41

lubie to [2012-08-02 10:26]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…