Szczupak w galarecie.


Szczupak w galarecie.
Składniki: 25 dkg filetów z szczupaka, 1 ugotowane na twardo jajko, 1 szklanka bulionu warzywnego, 1 łyżeczka soku z cytryny, natka pietruszki, sól, biały pieprz, żelatyna.
Przygotowanie: szczupaka umyć, pokroić w paski o szerokości 2 cm. Bulion warzywny doprowadzić do wrzenia, dodać rybę, sok z cytryny, gotować powoli około 10 minut. Do wywaru dodać żelatynę przygotowaną wg przepisu producenta. Jajko obrać, pokroić w plastry. W odpowiednio dużym naczyniu układać plastry szczupaka, plastry jajka, zielone listki pietruszki, zalać wywarem, odstawić do zestalenia.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Szczupak w galarecie. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł