Szczupak w migdałach


Produkty:
-1,2 kg szczupaka
-sok z cytryny
-3-4 łyżki mąki, olej
Na sos:
-100 ml tłustego jogurtu naturalnego
-100 ml majonezu
-łyżeczka curry
-2 łyżki płatków migdałowych
-łyżeczka skórki otartej z pomarańcz
-sól, pieprz

Szczupak w migdałach
Przygotowanie:
Oczyszczonego i umytego szczupaka pokroić w dzwonki, posolić i skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na co najmniej godzinę. W tym czasie jogurt wymieszać z majonezem, przyprawić curry, solą i pieprzem. Na koniec wsypać do sosu skórkę z pomarańczy i płatki migdałowe, wymieszać. Szczupaka panierować w mące i smażyć na oleju na złoto. Odsączyć na papierowym ręczniku. Podawać na gorąco z przygotowanym sosem.

 


3.7
Oceń
(6 głosów)

 

Szczupak w migdałach - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł