Szczupak z sosem koperkowym




  • konto usunięte




Szczupak

Chciałbym przedstawić przepis na szczupaka z sosem koperkowym. Przepis na tę potrawę jest bardzo prosty, czas jaki poświęcimy na przygotowanie dania to ok.30 minut.
Składniki
- 3 dzwonka ze szczupaka
- 2 łyżki oleju
- 3 łyżki masła
- sól
- pieprz mielony czarny
- pieprz mielony biały
- 5 łyżeczek mąki
- sok z cytryny
- 4 łyżeczki pokrojonego koperku
- 2 szklanki słodkiej śmietany 18%

Przygotowanie
Rybę umyć, osuszyć, posolić i posypać pieprzem. Oprószyć mąką. Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Smażyć rybę na rumiano z obu stron. W ostatniej fazie smażenia zmniejszyć gaz, dołożyć masła i dosmażyć. W rondelku rozgrzać 2 łyżki masła, wsypać koperek. Smażyć 2 minuty, mieszając. Dodać mąkę, zamieszać. Wlać śmietankę. Ogrzewać, mieszając aż sos zgęstnieje. Doprawić do smaku sokiem z cytryny, szczyptą cukru, białego pieprzu mielonego i solą. SMACZNEGO!!!!!

 


3.7
Oceń
(3 głosów)

 

Szczupak z sosem koperkowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł