Szczupak z kapustą


Szczupak z kapustą
2 kg szczupaka,
1 kg kwaszonej kapusty,
mąka,
1 dag papryki w proszku,
8 dag smalcu,
pół cebuli,
300ml. śmietany,
sól,

Odciąć głowę i ogon, mięso pokroić na 6 równych kawałków. Dzwonka gęsto i głęboko ponacinać. Głowę, ogon i wnętrzności ugotować z cebulą, przetrzeć. Kapustę udusić w wywarze. Kawałki ryby posolić, obtoczyć w mące z papryką w proszku, usmażyć na gorącym smalcu. Usmażoną rybę ułożyć na warstwie kapusty, następnie przykryć ją resztą kapusty, zalać śmietaną i piec w gorącym piekarniku 15 minut. Potrawę podawać na gorąco.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Szczupak z kapustą - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł