Szczupak gotowany


Szczupak gotowany
-2 szczupaki
-4 marchwie,
-2 korzenie pietruszki,
-1 nie za duży seler,
-1/2 borowików,
-1 cebule,
-2 łyżki masła,
-3 ząbki czosnku,
-sól,
-pieprz,

Szczupaki pokroić w dzwonki, posolić, natrzeć czosnkiem i postawić w zimne miejsce na noc.
Zrobić wywar z 1 marchewki, 1 pietruszki i 1/2 selera. Pod koniec gotowania warzyw dodać pokrojoną rybę najlepiej zawinąć w gazę aby się przy gotowaniu nie rozpadła ryba. Gotować jakieś 15 minut.
Pozostałe warzywa zetrzeć na tarce na grubych oczkach i podsmażyć na maśle i doprawić. Borowiki osobno udusić na maśle z cebulką i również doprawić. Na półmisku na środku ułożyć rybę a na bokach warzywa i grzyby.

 


1
Oceń
(2 głosów)

 

Szczupak gotowany - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł