Szczupak w winie

/ 2 komentarzy / 2 zdjęć


Kulinaria :

Szczupak w winie, zeszklić dwie cebule, dodać szklankę wina, szklankę wody, doprawić solą i pieprzem. Pokrojonego w dzwonka szczupaka ułożyć w żaroodpornym naczyniu i zalać sosem. Dusić 30 minut, pod koniec dodać kwaśnej śmietany. Smacznego :)

Szczupak na zielono, 3 łyżki tartej bułki wymieszać z posiekaną natką pietruszki i szczypiorkiem, doprawić solą i pieprzem. Rybę ułożyć w rondlu, podlać szklanką wody, obsypać przygotowaną mieszaniną, dodać pokruszoną kostkę rosołową, posypać wiórkami z masła. Piec w piekarniku 25 minut. Smacznego :)

Szczupak marynowany, ugotować marynatę z 3 części wody i 1 octu, pokrojonych marchewek, cebuli i pietruszki. Rybę panierowaną i usmażoną na złoty kolor ułożyć w słoju i zalać marynatą, dodać pieprz ziarnisty i liść laurowy, wstawić do lodówki. Po 2 tygodniach nadaje się do jedzenia. Smacznego :)

Szczupak w jarzynach, cienko poszatkowaną małą kapustę, por, pietruszkę, marchewkę i seler zalać wrzątkiem, dodać masła i dusić przez 15 minut. Dzwonka z ryby włożyć do warzyw i dusić na małym ogniu 15 minut. Doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego :)

 


4.2
Oceń
(5 głosów)

 

Szczupak w winie - opinie i komentarze

kamil11269kamil11269
0
Esoxy są piękne. Dobry opis=***** (2012-12-08 15:22)
Teufel1991Teufel1991
0
5 (2013-05-25 16:46)

skomentuj ten artykuł