Sznycle w porach


Składniki:
60 dag sznyclówki cielęcej
łyżka marynowanych kaparów
świeżo mielony pieprz
duży por
20 dag mrożonego groszku
łyżeczka vegety
3 łyżki masła
2 łyżki oleju
sól
1/2 szklanki bulionu warzywnego
czerwony pieprz
Przygotowanie :
Mięso opłukać , osuszyć , pokroić na 12 plastrów . Lekko rozbić , sznycle oprószyć solą i pieprzem . Na oleju obsmażyć z obu stron na lekko złoty kolor . Zdjąć z patelni i trzymać w cieple . Por dokładnie umyć , pokroić w cienkie plasterki . Rozgrzać masło , dodać groszek , podsmażyć . Podlać bulionem . Włożyć mięso. Całość przykryć i na wolnym ogniu dusić około 10 minut . Pod koniec duszenia do mięsa dodać kopary , podgrzać . Gotowe sznycle przełożyć na półmisek. Oprószyć czerwonym pieprzem i vegetą . Podawać z ziemniakami albo z ryżem . Smacznego

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Sznycle w porach - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł