Zaloguj się do konta

Sznycle w porach

Składniki:
60 dag sznyclówki cielęcej
łyżka marynowanych kaparów
świeżo mielony pieprz
duży por
20 dag mrożonego groszku
łyżeczka vegety
3 łyżki masła
2 łyżki oleju
sól
1/2 szklanki bulionu warzywnego
czerwony pieprz
Przygotowanie :
Mięso opłukać , osuszyć , pokroić na 12 plastrów . Lekko rozbić , sznycle oprószyć solą i pieprzem . Na oleju obsmażyć z obu stron na lekko złoty kolor . Zdjąć z patelni i trzymać w cieple . Por dokładnie umyć , pokroić w cienkie plasterki . Rozgrzać masło , dodać groszek , podsmażyć . Podlać bulionem . Włożyć mięso. Całość przykryć i na wolnym ogniu dusić około 10 minut . Pod koniec duszenia do mięsa dodać kopary , podgrzać . Gotowe sznycle przełożyć na półmisek. Oprószyć czerwonym pieprzem i vegetą . Podawać z ziemniakami albo z ryżem . Smacznego

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…

25 maja 2018 roku wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies



Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez wedkuje.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

Hoblo Sp z o.o.,Warszawa 02-761, ul. Cypryjska 2G

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”

Ustawienia