Sznycle grzybowe


Składniki:
2 filety z piersi kurczaka
2 jajka
1 cebula
6 pieczarek
100g startego żółtego sera
olej
3 łyżki mąki ziemniaczanej
przyprawa uniwersalna
sól
pieprz
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Mięso opłukać, osuszyć, a następnie pokroić w drobną kostkę. Pieczarki i cebulę obrać i również pokroić w kostkę, po czym przełożyć do miski, dodać starty żółty ser, mięso oraz jajka połączone z mąką ziemniaczaną. Wszystkie składniki składniki wymieszać i doprawić solą, przyprawą uniwersalną, pieprzem oraz ziołami prowansalskimi.
Na patelni rozgrzać olej i układać na nim porcje masy, formując płaskie sznycle. Smażyć na rumiano po ok.5 minut z obu stron. Kotleciki grzybowe można podawać z ryżem. Smacznego

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Sznycle grzybowe - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł

Sklep wędkarski internetowy, duże okazje tanie wędki i kołowrotki online - zdjęcia i fotki

Wędkarstwo wiadomości