Szybka przekąska patelnia smaków - moje pichcenie w rzecznym terenie #7

/ 2 zdjęć


Tym razem będziemy przyrządzać zupełnie coś innego niż dotąd , nie będzie to ani żadna kanapka w terenie ani też burger czy podpłomyk . Będzie to dość szybka i prosta w wykonaniu , dla każdego przekąska na wieczorny odpoczynek przy ognisku po wędkowaniu, do którego świetnie nada się jakieś zimne piwko . Mowa tu o patelni smaków prosto z ogniska , nie jest to nic trudnego i zajmuje całkiem niewiele czasu .
Do przygotowania takiej przekąski potrzebujemy zaledwie :
-ziemniaków
-cebuli
-kilka ząbków czosnku
-olej
Przyprawy :
- sól i pieprz
- kilka owoców jałowca
-rozmaryn
- papryka słodka i ostra
-kminek
Wszystkie składniki razem mieszamy , obrane 3 ząbki czosnku siekamy i wrzucamy na rozgrzaną na ognisku patelnię , delikatnie podsmażamy i dorzucamy do tego cebulę pokrojoną w piórka i razem z naszym czosnkiem podsmażamy . Następnie obrane i umyte ziemniaki , kroimy w plasterki po czym lądują one w naszej patelni wszystko razem smażymy co i róż mieszając , pamiętając o tym byśmy niczego nie przypalili na ognisku które ma wysoką temperaturę i łatwo o przypalenie .
Gdy widzimy że nasze warzywka pomału są dobre , dosypujemy przyprawy wszystko razem dokładnie mieszamy , czekając aż warzywa zrobią się miękkie i przejdą przyprawami. Wtedy to zdejmujemy patelnię z ognia i rozdzielamy naszą przekąskę na talerzyki i gotowe smacznego . Dodam jeszcze że fajną opcją do takiej patelni smaków jest np. kawał dobrze doprawionego mięsa , dajmy na to karkówki  pieczony bezpośrednio w ogniu .  Polecam każdemu pobawić się chodź raz  w terenowe jedzenie ,którego nie kupimy w żadnej knajpie a smakuje rewelacyjnie . Pozdrawiam

 


3.8
Oceń
(4 głosów)

 

Szybka przekąska patelnia smaków - moje pichcenie w rzecznym terenie #7 - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł