Zaloguj się do konta

Szynka z winogronami

Składniki:
1,3kg szynki wieprzowej
kiść czerwonych winogron
5 dag rodzynek
3 jabłka ząbek czosnku
szklanka białego wina
rozmaryn
sól
pieprz
Przygotowanie:
Mięso opłucz, osusz. Szerokim nożem wytnij w nim 2 kieszenie( nie na wylot :) ).
Jedną kieszeń w mięsie napełnij rodzynkami, drugą winogronami. Mięso natrzyj solą i pieprzem, oprósz rozmarynem. Umieść w formie żaroodpornej, skrop oliwą, podlej winem.
Piecz 90min w 180*C. W trakcie pieczenia skrapiaj mięso wytwarzającym sosem.
Jabłka pokrój na ćwiartki, usuń gniazda nasienne. Na 15 minut przed końcem pieczenia włóż do brytfanki z mięsem, wymieszaj z sosem. Dalej piecz razem. Szynkę podaj z jabłkami. Smacznego.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…