Zaloguj się do konta

Szynka ze szpinakiem

Składniki:
1,5kg szynki wieprzowej bez kości
1opak. mrożonego szpinaku w liściach
20 dag sera feta
1 chili
2-3 ząbki czosnku
3 jajka
bułka tarta
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
Przygotowanie:
Mięso oczyść, opłucz i osusz. Ostrym nożem natnij w szynce dość szeroką kieszeń. Natrzyj mięso z zewnątrz i od środka solą oraz pieprzem.
Szpinak rozmroź i pozostaw na sicie do całkowitego osączenia. Ser feta pokrój w niewielką kostkę. Umyj i oczyść papryczkę chili. Drobno ją posiekaj. Ząbki czosnku przeciśnij przez praskę.
Wymieszaj szpinak z fetą, chili, czosnkiem oraz jajkami. Dodaj tyle bułki tartej, by masa nie była płynna. Dopraw ją do smaku solą, pieprzem oraz sporą szczyptą gałki muszkatołowej.
Częścią masy szpinakowej napelnij wyciętą w szynce kieszeń. Mięso ułóż w brytfannie lub żaroodpornej formie. Obłóż z każdej strony pozostałą szpinakowo-serową masą. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180*C. Piecz 80-90 minut.
Smacznego.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Lin w piwie

• 2 kg lina• 3/4 l piwa• 10 dag masła• 2 łyżeczk…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…

25 maja 2018 roku wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies



Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez wedkuje.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

Hoblo Sp z o.o.,Warszawa 02-761, ul. Cypryjska 2G

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”

Ustawienia