Tagliatelle z tuńczykiem i pomidorami


Składniki:
40 dag makaronu tagliatelle
puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym
puszka krojonych pomidorów w zalewie
cebula
1/2 puszki kukurydzy
1/2 pęczka szczypiorku
sól
pieprz
chili
cukier
olej
Przygotowanie:
Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie. Odcedzamy. Kukurydzę osączamy. Szczypiorek myjemy, osuszamy i siekamy.
Cebulę obieramy i siekamy. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Dodajemy kukurydzę i pomidory z zalewą. Doprawiamy solą, pieprzem i odrobinką chili i cukru. Dusimy aż sos nieco odparuje.
Dodajemy tuńczyka wraz z sosem. Delikatnie mieszamy. Sos wykładamy na makaron, a następnie posypujemy szczypiorkiem. Smacznego.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Tagliatelle z tuńczykiem i pomidorami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł