Tagliatelle z łososiem


400g filetów z łososia bez skóry
250g strączków groszku cukrowego
1 cytryna
2 ząbki czosnku
300g tagliatelle(makaron wstążkowy)
2łyżki oliwyz oliwek
250g śmietany
6 gałązek estragonu(lub natka pietruszki)
sól/pieprz





sposób przygotowania:łososia pokroić w kostkę o boku 2cm,posypać solą i pieprzem.Cytryne sparzyć i otrzeć skórkę ,czosnek umyc i pokroić na cienkie plasterki.Na dużej patelni rozgrzac oliwe,włożyć czosnek i smażyc ,aż się zrumieni.Dodać strączki groszku i smażyć przez 3 minuty.Dodać skórkę z cytryny oraz śmietane i gotować bez przykrycia przez 5 minut.Włożyć łososia,wymieszać i gotować bez przykrycia na umiarkowanym ogniu przez 5 minut,doprawić do smaku solą i pieprzem.Listki estragonu oderwać od łodyzek i posiekac.Ugotowany makaronwłożyc do garnka,dodać wode oraz łososia z sosem i wymieszać

 


2
Oceń
(2 głosów)

 

Tagliatelle z łososiem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł