Tatar z łososia z kaparami

/ 9 komentarzy

Ostatnio będąc nad morzem jadłem pyszny Tatar z łososia z kaparami , podaję przepis:

1 kg świeżego łososia
1 cebula niebieska
6 - 8 korniszonów- ogórków
pieprz cytrynowy
sól
łyżka maggi
2 żółtka z jajka
5 łyżek stołowych marynowanych kaparów
łososia zmielić lub bardzo drobno posiekać, dodać posiekaną cebulę i korniszony 2 żółtka oraz wymienione przyprawy do własnego smaku , wymieszać i odstawić na 8- 12 godz.do lodówki lub chłodnego miejsca .Smacznego! Pozdrawiam smakoszy.

 


4.8
Oceń
(12 głosów)

 

Tatar z łososia z kaparami - opinie i komentarze

majapmajap
0
Cebula ma być czerwona a nie niebieska tak mówi moja żona,przepraszam. (2013-01-21 09:59)
Bernard51Bernard51
0
Czyli modra jak kapusta , ciekawy przepis trzeba sprubować ? Pozdrawiam z Jasla Bernard ***** (2013-01-27 13:59)
Quba93Quba93
0
witam:P
tatar z łososia to cudowne danie, z racji swojej profesji podrzucę jeszcze przepisna super sosik do tatara z łososia:
-2 łyżki miodu
-1 łyżka musztardy dijon lub inna musztarda o kremowej teksturze
- sok z całej limonki
- sól i kolorowy pieprz do smaku
przepis ze szkolenia, bardzo gorąco polecam :)
(2013-01-29 10:14)
majapmajap
0
Serdecznie dziękuję za przepis na dip do tatara , nie znałem , będę zaraz próbował go zrobić , a tak mówiąc miód do potraw to mój ulubiony przysmak . Serdecznie pozdrawiam. (2013-01-29 13:23)
Quba93Quba93
0
nie ma za co:) (2013-01-29 22:58)
krempnakrempna
0
Zrobilem wg Twego przepisu tatara -wyszedl fantastyczny. Takich przepisow wiecej.
(2013-02-01 16:19)
majapmajap
0
A ja dzisiaj jadłem go z zalecanym " sosikiem " przez Kol . Quba 93 , muszę przyznać całkowicie inny w smaku - bardzo dobry - wg smaku Skandynawów na słodko . Pozdrawiam . (2013-02-03 16:18)
chriskpxchriskpx
0
Trzeba będzie coś takiego przygotować, zapowiada się smacznie (2013-03-02 18:05)
22rtoip22rtoip
0
Tak to prawda tatar był wyborny. (2013-03-18 14:41)

skomentuj ten artykuł