tatar ze śledzi




  • konto usunięte




tatar ze śledzi

składniki:
-40 dag filetów ze śledzi norweskich,
-3-4 fileciki anchois,
-1-2 cebule,
-kilka grzybów marynowanych,
-kawałek marynowanej papryki,
-4 korniszony,
-2 jaja ugotowane na twardo,
-sok z cytryny,
-4-5 łyżek oliwy,
-2 łyzki posiekanego szczypiorku,
-pieprz

sposób przygotowania:
Posiekać filety ze śledzi i anchois, grzybki paprykę i cebulę. Połączyć, skropić sokiem z cytryny i oliwą, posypać pieprzem, wymieszać. Uformować porcję, posypać posiekanym jajem i szczypiorkiem. Podawać z razowcem lub grzankami z pieczywa tostowego. Życzę smacznego!!

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

tatar ze śledzi - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł