Tatar ze śledzia


Składniki:

- 250g śledzi (Matias)
- 4 jajka
- 2 kiszone ogórki (twarde)
- 4 marynowane podgrzybki lub inne grzybki
- 2 papryki
- cebula czerwona
Sos:
- łyżka miodu
- łyżka musztardy
- 2łyżki koncentratu pomidorowego
- pieprz
- łyżeczka ostrej papryki


Wykonanie:
papryki wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika, zapiekać aż miąższ odejdzie od skórki. Jajka ugotować na twardo. Cebulę obrać, posiekać, ogórki pokroić w kostkę, to samo zrobić z papryką, grzybkami i jajkami. Składniki na sos wymieszać. Śledzia pokroić na kawałki wraz z warzywami wrzucić do sosu, dokładnie wymieszać. Tatar ze śledzia odstawić do przegryzienia, następnie schłodzić. Podawać przyozdobiony natką pietruszki z chlebem.

Smacznego:))))

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Tatar ze śledzia - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł