Terenowy Burrito Burger (Moje Pichcenie W Rzecznym Terenie #9 )

/ 9 zdjęć


Pichcenia w rzecznym terenie kolejna część , tym razem coś zupełnie innego burrito które że tak powiem , nie będzie zapakowane klasycznie w tortille , a będzie to burrito burger w terenie , coś dobrego i fajnego , a do tego masa kalorii które przydadzą nam się w terenie .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                               
Do stworzenia burrito burgera potrzebujemy , prawie tego samego co do klasycznego burrito mianowicie :                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
-mięso mielone wołowe ( paczka 400g na dwie porcje )
-puszka czerwonej fasoli 
-puszka białej fasoli 
-pół puszki kukurydzy 
-2 czerwone papryki 
-3 białe cebule 
-2 duże czerwone cebule 
- ogórki konserwowe                                                                                                                                                                                                                                      -boczek w plastrach 
-ser żółty tarty lub drobno siekany 
- butelka passaty pomidorowej lub innego przecieru pomidorowego                                                                                                                                                            -olej do smażenia                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
przyprawy takie jak :                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             
-papryka mielona ostra 
-papryka mielona  słodka
-papryka mielona wędzona 
- sól, pieprz 
-pieprz cayenne na dodanie ostrości                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                     

Pierwszym krokiem który wykonamy w tych naszych terenowych kulinariach będzie posiekanie wszystkich warzyw które posiadamy , następnie patelnie umieszczamy w ogniskowym żarze . Na patelnie nalewamy trochę oleju i czekamy aż olej się rozgrzeję , tak byśmy mogli na nim smażyć .                                            Na rozgrzany tłuszcz  wrzucamy naszą posiekaną cebulę czerwoną jak i białą , i tak podsmażamy cebulkę na złoty kolor , kiedy nasza cebula zaczyna łapać kolor dorzucamy do niej mielone mięso wołowe które doprawiamy delikatnie solą i pieprzem , wszystko razem podsmażamy dorzucając do smaku 2 drobno posiekane ząbki czosnku .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
Kolejnym krokiem w naszym burrito burgerze , będzie dodanie passaty pomidorowej oczywiście gdy mięsko i cebulka razem się podsmażyły , wtedy dodajemy passatę pomidorową a następnie posiekaną paprykę i dokładnie mieszamy , musimy jednak pamiętać o tym że nie robimy zupy a burrito , i nie możemy przesadzić z tą passatą pomidorową . Gdy nasze składniki które wymieniłem mamy już w patelni i są dokładnie wymieszane , możemy je doprawić do smaku takimi przyprawami jak papryka mielona ostra , słodka i wędzona , plus pieprz czarny przemieszać kilka razy i zostawić na kilka chwil .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
W tym samym czasie przygotowujemy i dodajemy puszkę fasoli czerwonej , fasoli białej i pół puszki kukurydzy , nie odlewamy zalewy z puszki tylko dodajemy nasze warzywa właśnie z tą zalewą . Następnie wszystko razem dokładnie mieszamy , odstawiając gdzieś na mniejszy ogień  z boku , tak by mogło się powoli gotować .                                                                             
My w tym czasie możemy zając się np. starciem żółtego sera który dorzucamy do naszego burrito , ser nada fajnego smaku , gdy ser mamy dorzucony a wszystko wymieszane , możemy przejść do dokładnego doprawienia dania . Dodam tylko że fajnym podbiciem ostrości , jest pieprz cayenne który możemy dodać razem z naszymi przyprawami , jest tylko jedno ale nie przesadzajmy z nim zbyt dużo bo na prawdę potrafi podrażnić nasze kupki smakowe .                                                                                                                   
Odstawione burrito na boku się gotuję , a my przygotowujemy dalszą część tej kanapki teraz już tylko zostaje , pokroić w piórka cebulę czerwoną , skroić kilka plasterków pomidora , plus kilka plasterków ogórka konserwowego . Do tego podsmażamy boczek robiąc z niego takie al"a chipsy , i na koniec zostaje nam bułka którą podpiekamy w ognisku . Musimy pamiętać o tym że podpiekanie bułek w ogniu , to tak na prawdę chwila i gdy tylko zapomnimy o nich nie mamy bułek a węgiel więc lepiej o tym pamiętać .                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      
I na koniec najprzyjemniejsze z tego wszystkiego , czyli składanie burgera i konsumpcja .  Składanie burgera zaczynamy od nasmarowania sosem z burrito , naszej dolnej części bułki do tego nałożenia kilku plastrów ogórka konserwowego , na ogórka wędrują 2 plasterki naszych chipsów z boczku , natomiast na boczek idzie jedna lub 2 duże łyżki burrito , które przysypujemy startym lub pociętym serem na to dajemy po plasterku bądź 2 cebuli i pomidora , na koniec zamykamy bułkę górną jej częścią również posmarowaną sosem z burrito i gotowe smacznego .                                                                                                  

 


5
Oceń
(3 głosów)

 

Terenowy Burrito Burger (Moje Pichcenie W Rzecznym Terenie #9 ) - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł