Zaloguj się do konta

Terrina z łososia

TERRINA Z ŁOSOSIA
Składniki:

• łosoś wędzony w plastrach -1 opakowanie;
• serek ziołowy almette -1-2 opakowania;
• ogórek zielony -1 średni;
• cytryna -1szt.;
• koperek -1 pęczek;
• sól i pieprz do smaku;
• folia przezroczysta spożywcza;
• foremka bardzo wąska (około 5-6cm)

Sposób przygotowania:
Foremkę wyłożyć folią spożywczą w taki sposób aby na obu bokach pozostawić zapas do 10cm. Plastry łososia ułożyć w foremce aby zachodziły na siebie oraz poza brzegi formy. Pozostałą część łososia rozdrobnić i zmiksować z serkiem . Do serka dodać posiekany koperek i dokładnie wymieszać. Podzielić masę na trzy części. Wyłożyć 1/3 masy na łososia do formy, wygładzić. Przykryć cieniutkimi plastrami ogórka. Wyłożyć w ten sam sposób drugą i trzecią część masy. Trzeciej części nie przykrywać ogórkiem. Zawinąć masę wystającą częścią łososia do środka, a następnie folią. Tak przygotowane danie obciążyć od góry i wstawić minimum na dwie godziny do lodówki. Po wskazany czasie wyjąć terrinę z lodówki odwinąć z folii, ułożyć na deseczkę. Udekorować plastrami cytryny i zieloną pietruszką. Kroić ostrym nożem na kawałki. Przystawka dla 6 osób.

Danie sporządzono na podstawie przepisów ze strony „Kwestia smaku” http://www.kwestiasmaku.com/ryby_i_owoce_morza/losos_z_alaski/losos_z_alaski.html

Opinie (2)

Alwaro

To twoje dzieło czy żony. [2011-07-12 10:15]

marek-debicki

Niestety, w sprawach kuchennych żona jest dobra teoretycznie, dużo czyta, a praktyka należy do mnie. [2011-07-12 13:45]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

25 maja 2018 roku wchodzi w życie Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z 27 kwietnia 2016 roku tzw. RODO. Nowe prawo nakłada na nas obowiązek uzyskania Twojej zgody na przetwarzanie przez nas danych osobowych w plikach cookies



Oświadczam, iż zapoznałem sie z Polityką prywatności i zgadzam się na zapisywanie i przechowywanie w mojej przeglądarce internetowej tzw. plików cookies oraz na przetwarzanie zaszyfrowanych w nich danych osobowych pozostawianych w czasie korzystania z innych stron internetowych, serwisów oraz parametrów zapisywanych w plikach cookies w celach marketingowych, w tym na profilowanie i w celach analitycznych przez wedkuje.pl, oraz ZAUFANYCH PARTNERÓW.

Administratorzy danych / Podmioty którym powierzenie przetwarzania powierzono

Hoblo Sp z o.o.,Warszawa 02-761, ul. Cypryjska 2G

Cele przetwarzania danych

1.marketing, w tym profilowanie i cele analityczne
2.świadczenie usług drogą elektroniczną
3.dopasowanie treści stron internetowych do preferencji i zainteresowań
4.wykrywanie botów i nadużyć w usługach
5.pomiary statystyczne i udoskonalenie usług (cele analityczne)


Podstawy prawne przetwarzania danych


1.marketing, w tym profilowanie oraz cele analityczne – zgoda
2.świadczenie usług drogą elektroniczną - niezbędność danych do świadczenia usługi
3.pozostałe cele - uzasadniony interes administratora danych


Odbiorcy danych

Podmioty przetwarzające dane na zlecenie administratora danych, w tym podmioty ZAUFANI PARTNERZY, agencje marketingowe oraz podmioty uprawnione do uzyskania danych na podstawie obowiązującego prawa.

Prawa osoby, której dane dotyczą

Prawo żądania sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania danych; prawo wycofania zgody na przetwarzanie danych osobowych. Inne prawa osoby, której dane dotyczą.

Informacje dodatkowe

Więcej o zasadach przetwarzania danych w „Polityce prywatności”

Ustawienia