Tilapia z warzywami


250g młodej kapusty
150g młodej marchwi
1 młoda kalarepka
1 czerwona cebula
1 szczypta cukru
30g masła
2 filety(po ok 150g) z tilapii
6 łyże3k wywaru z warzyw
sól/pieprz
foliowy rękaw do pieczenia






sposób przyrządzenia:kapuste umyc,pokrioc na ćwiartki,następnie na paski o szerokości 1 cm.Marchew obrać, umyć i pokroić na cienkie wstążki.Kalarepkę obrac pokroić na ćwiartki,a następnie na cienkie plasterki.Cebule obrac i pokroić na piórka.Wszystkie warzywa wymieszać,doprawić solą,pieprzem i cukrem.Nagrzać piekarnik do temperatury 180 st C.Do foliowego rękawa do pieczenia włożyc warzywa,na wierzchu położyć płatki masła.Rękaw położyć na zimnej blasze do pieczenia.Filety umyć, osuszyć,natrzeć solą i pieprzem.Ułożyc na warzywach i polac wywarem.Rękaw szczelnie zamknąć.Rybę wstawic do nagrzanego piekarnika i piec przez 20 minut.Podawać z młodymi ziemniakami

 


3
Oceń
(9 głosów)

 

Tilapia z warzywami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł