Torcik ambasador



Składniki:
szklanka mąki
6 jajek
szklanka cukru
torebka kisielu cytrynowego
łyżeczka proszku do pieczenia
2 kostki masła
1 i 1/2 szklanki cukru
7 żółtek
3 łyżki kakao
3 szklanki mleka
2 torebki budyniu waniliowego
puszka brzoskwiń
tabliczka gorzkiej czekolady
Przygotowanie :
Jajka ubić z cukrem na parze , dodać mąkę , proszek do pieczenia i kisiel, dokładnie wymięszać. Piec w temp. 180 stopni. Dwie i pół szklanki mleka zagotować z cukrem . Rozmącić żółtka , wymięszać z resztą mleka i budyniem , wlać do gotującego się mleka . Do utartego masła dodać ostudzoną masę. Podzielic na dwie części. Do jednej dodać kakao i pół tabliczki czekolady , do drugiej pokrojone brzoskwinie. biszkopt nasączyć sokiem z brzoskwiń i przełożyć kremami , następnie udekorować. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Torcik ambasador - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł