Trójkąciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami


Produkty:
-opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
-10 dag suszonych grzybów
-2 jajka
-sól, pieprz
-cebula
-łyżka oleju

Przygotowanie:
Ciasto francuskie zostawić w temperaturze pokojowej na 3 godziny, aby rozmarzło. Grzyby opłukać, namoczyć w letniej wodzie, a kiedy zmiękną, zmienić wodę, grzyby ugotować, osączyć, zemleć w maszynce z sitkiem o dużych oczkach. Wymieszać z jajkiem, doprawić solą i pieprzem. Cebulę obrać, posiekać, podsmażyć na oleju, dodać do farszu , wymieszać. Ciasto rozwałkować na grubość pół cm, wycinać kwadrat, na każdym położyć trochę nadzienia. Zlepić w trójkącik, ułożyć na natłuszczonej blasze, posmarować jajkiem. Piec 10 minut w temperaturze 220 stopni

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Trójkąciki z ciasta francuskiego z kapustą i grzybami - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł