Truskawkowe gwiazdeczki


Składniki:
1 szklanka rozmrożonych, zmiksowanych truskawek
250 ml śmietanki 30%
8 łyżek żelatyny
8 łyżek cukru pudru
2 opakowania galaretki truskawkowej
ok. 30 herbatników
Przygotowanie:
Żelatynę rozpuszczamy w 1/2 szklanki wody. Galaretki przygotowujemy wg. przepisu na opakowaniu. Płaskie naczynie wykłądamy herbatnikami.
Śmietankę ubijamy z cukrem. 1/3 odkładamy, a resztę mieszamy z truskawkami i żelatyną. Wylewamy na herbatniki i schładzamy.
Na piankę wylewamy tężejącą galaretkę. Wkładamy do lodówki do zastygnięcia. Foremkami wycinamy gwiazdki. Ozdabiamy kleksami pozostałej bitej śmietany.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Truskawkowe gwiazdeczki - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł