Tuńczyk w majonezie


Tuńczyk w majonezie.



składniki:

tuńczyk 20 dag
kukurydza 40 dag
fasola 20 dag
jajko ugotowane na twardo 4 szt
ser żółty ostry 15 dag
ogórki konserwowe 3 szt
papryka konserwowa 2 strąki
cebula średnia 1/2 szt
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżeczki płaskiej
musztarda zwykła 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz czarny 1 szczypta
ryż 20 dag


sposób przyrządzenia:

Kukurydzę, fasolę, tuńczyka odsączamy.
Jajka ugotowane na twardo, ogórki, paprykę, cebulę i ser kroimy w kostkę.
Wszystko to łączymy razem i dodajemy majonez jogurt i ryż.
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą, mieszamy, schładzamy w lodówce.



Smacznego!!!

 


2.9
Oceń
(14 głosów)

 

Tuńczyk w majonezie - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł