Tuńczyk w majonezie
Jarosław Warkocki (Yaro)
2011-04-24
Tuńczyk w majonezie.
składniki:
tuńczyk 20 dag
kukurydza 40 dag
fasola 20 dag
jajko ugotowane na twardo 4 szt
ser żółty ostry 15 dag
ogórki konserwowe 3 szt
papryka konserwowa 2 strąki
cebula średnia 1/2 szt
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżeczki płaskiej
musztarda zwykła 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz czarny 1 szczypta
ryż 20 dag
sposób przyrządzenia:
Kukurydzę, fasolę, tuńczyka odsączamy.
Jajka ugotowane na twardo, ogórki, paprykę, cebulę i ser kroimy w kostkę.
Wszystko to łączymy razem i dodajemy majonez jogurt i ryż.
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą, mieszamy, schładzamy w lodówce.
Smacznego!!!
składniki:
tuńczyk 20 dag
kukurydza 40 dag
fasola 20 dag
jajko ugotowane na twardo 4 szt
ser żółty ostry 15 dag
ogórki konserwowe 3 szt
papryka konserwowa 2 strąki
cebula średnia 1/2 szt
majonez 3 łyżki
jogurt naturalny 2 łyżeczki płaskiej
musztarda zwykła 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
pieprz czarny 1 szczypta
ryż 20 dag
sposób przyrządzenia:
Kukurydzę, fasolę, tuńczyka odsączamy.
Jajka ugotowane na twardo, ogórki, paprykę, cebulę i ser kroimy w kostkę.
Wszystko to łączymy razem i dodajemy majonez jogurt i ryż.
Doprawiamy do smaku pieprzem i solą, mieszamy, schładzamy w lodówce.
Smacznego!!!