Tuńczyk z chrzanem


Tuńczyk z chrzanem

Składniki(4 porcje):
4 filety z tuńczyka;
2 łyżeczki soku z cytryny;
jajko;
sól;
pieprz;
8 łyżek tartej bułki;
150 g jogurtu naturalnego;
łyżka posiekanego świeżego estragonu lub łyżeczka suszonego;
łyżka tłuszczu do posmarowania folii;

Sposób przygotowania:
1).Filety płuczemy, osuszamy i skrapiamy sokiem z cytryny. Jajko solimy i pieprzymy, ubijamy widelcem. Bułkę tartą mieszamy z estragonem. Filety moczymy w jajku i obtaczamy w bułce.
2).Natłuszczamy płytką formę do pieczenia, kładziemy na niej kawałki ryby, wstawiamy do nagrzanego piekarnika w temperaturze 180 C przez 20 minut.
3).W tym czasie mieszamy jogurt z chrzanem. Rybę podajemy polaną przygotowanym sosem z dodatkiem pieczonych ziemniaków i surówką.

CZAS PRZYGOTOWANIA: 35 minut.

Życzę smacznego !!!

 


1.7
Oceń
(10 głosów)

 

Tuńczyk z chrzanem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł