Zaloguj się do konta

Uszka do barszczu

Pół kilograma mąki posoliwszy, zagnieść niezbyt twardo z jajkiem i wodą.
Rozwałkować cieniutko, pokroić na małe kwadraciki z ciasta i nakładać farsz.
Farsz - grzyby, które się na smak do barszczu gotowały, posiekać drobno,
zasmażyć na maśle z cebulką i dwoma łyżkami tartej bułki.
Ciasto z nałożonym farszem zlepiać w trójkątne chusteczki, a potem
złączyć ze sobą dwa przeciwległe końce.
Przed podaniem barszczu zgotować na kipiącej wodzie, a gdy wypłyną,
włożyć do wazy.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…