Uszka w sosie brokułowym


Składniki:
pół kg usze
30 dag śmietany 30%
brokuł
cebula
2 ząbki czosnku
2 łyżki oliwy
1/2 łyżeczki suszonej bazylii
rozmaryn
sól
pieprz
Przygotowanie:
Brokuł podziel na małe rózyczki, umyj. Włóż do osolonego wrzątku, ugotuj, odcedź.
Cebule i czosnek obierz, posiekaj. Oliwę rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę i czosnek. Dodaj śmietanę i brokuły, posyp bazylią, przypraw do smaku solą, pieprzem i rozmarynem. Gotuj aż sos się zgęstnieje. Dodaj uszka, wymieszaj. Duś kilka minut. Smacznego.

 


1
Oceń
(4 głosów)

 

Uszka w sosie brokułowym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł