Zaloguj się do konta

Uszka z grzybami 2

Produkty:
-szklanka mąki
-jajko
-szczypta soli
Na nadzienie:
-10 dag suszonych grzybów
-cebula
-jajko
-tłuszcz
-sól, pieprz
Przygotowanie :
Grzyby starannie opłukać, zalać niewielką ilością wody, ugotować do miękkości, odcedzić. Odsączone grzyby przepuścić przez maszynkę . Cebulę obrać, pokroić w drobną kostkę i podsmażyć na tłuszczu na złoty kolor. Dodać grzyby, wymieszać, ostudzić. Wbić do masy grzybowej jajko i dobrze połączyć, doprawić nadzienie solą i pieprzem. Mąkę wymieszać a jajkiem, szczyptą soli i niewielką ilością wody, zagnieść niezbyt twarde ciasto. Rozwałkować, pokroić w kwadraty. Na każdym nakładać po łyżeczce nadzienia. Składać na pół po przekątnej, zlepiać trójkąty, a następnie dwa rogi ze sobą. Gotować uszka we wrzącej wodzie. Po wyjęciu układać na półmisku.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…