uszka z rybą


-200g ryby gotowanej lub smażonej
-50g cebuli
-pieprz, sól

Ciasto:
-150g mąki
-1 jajo
-3 łyżki wody
-sól

Cebulę trzeba oczyścić następnie pokroić w drobną kostkę. Cebulę należy usmażyć na oleju na złotawy kolor. Zmielić cebule oraz rybę, dodać sól i pieprz. Z mąki, jaja i wody zagnieść wolne ciasto jak na pierogi. Rozwałkować cienko, pokroić na kwadratowe kawałki 3-4 cm. Nałożyć nadzieniem, złożyć każdy kwadrat po przekątnej, zlepić brzegi. Dwa rogi u podstawy trójkąta zlepić. Ugotować zaraz po uformowaniu w dużej ilości osolonej wody

 


2
Oceń
(4 głosów)

 

uszka z rybą - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł