Uszka z serem


Składniki:
Ciasto:
350 g mąki
1 jajko
135 ml letniej wody
sól
Farsz:
450 g twarogu
1 jajko
świeży estrogen
pieprz, sól
1 łyżka masła
do polania stopione masło i tarta bułka
250 ml gęstej śmietany


Zagnieść ciasto. Twaróg utrzeć z masłem i jajkiem, dodać sól, pieprz i posiekane listki estrogenu. Dokładnie wymieszać. Ciasto cienko rozwałkować i wykrawać krążki średnicy 4 cm. Nałożyć farsz, zlepić. Wrzucać kołduny do osolonego wrzątku. Gotować pod przykryciem a kiedy wypłyną, odkryć i gotować 2 minuty. Wyjąć łyżką cedzakową. Podawać polane stopionym masłem ze zrumienioną tartą bułką i śmietaną.

 


3
Oceń
(2 głosów)

 

Uszka z serem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł