Wałeczki z ryby




  • konto usunięte




Wałeczki z ryby

Składniki :

1 kg ryby (gatunek do wyboru)
1 pęczek włoszczyzny
2 łyżki natki pietruszki
½ selera
1 cytryna
5 dag masła
4 jaja
mąka
bułka tarta


Rybę dobrze oczyścić, opłukać i gotować. Dodać oczyszczoną i umytą włoszczyznę. Ugotowaną rybę oczyścić z ości i zemleć. Do masy dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, trochę masła, startą skórkę z cytryny i 2 jaja. Masę dobrze wymieszać i formować małe kiełbaski. Każdą kiełbaskę obtoczyć w mące, a następnie w jaju i bardzo drobno startej bułce. Kiełbaski smażyć na gorącym maśle do zarumienienia. Podawać z zieloną sałatą.


Smacznego :)

 


3.5
Oceń
(49 głosów)

 

Wałeczki z ryby - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł