Zaloguj się do konta

Wałeczki z ryby

Wałeczki z ryby

Składniki :

1 kg ryby (gatunek do wyboru)
1 pęczek włoszczyzny
2 łyżki natki pietruszki
½ selera
1 cytryna
5 dag masła
4 jaja
mąka
bułka tarta


Rybę dobrze oczyścić, opłukać i gotować. Dodać oczyszczoną i umytą włoszczyznę. Ugotowaną rybę oczyścić z ości i zemleć. Do masy dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, trochę masła, startą skórkę z cytryny i 2 jaja. Masę dobrze wymieszać i formować małe kiełbaski. Każdą kiełbaskę obtoczyć w mące, a następnie w jaju i bardzo drobno startej bułce. Kiełbaski smażyć na gorącym maśle do zarumienienia. Podawać z zieloną sałatą.


Smacznego :)

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej