Wałeczki z ryby
użytkownik 21038
2009-08-07
Wałeczki z ryby
Składniki :
1 kg ryby (gatunek do wyboru)
1 pęczek włoszczyzny
2 łyżki natki pietruszki
½ selera
1 cytryna
5 dag masła
4 jaja
mąka
bułka tarta
Rybę dobrze oczyścić, opłukać i gotować. Dodać oczyszczoną i umytą włoszczyznę. Ugotowaną rybę oczyścić z ości i zemleć. Do masy dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, trochę masła, startą skórkę z cytryny i 2 jaja. Masę dobrze wymieszać i formować małe kiełbaski. Każdą kiełbaskę obtoczyć w mące, a następnie w jaju i bardzo drobno startej bułce. Kiełbaski smażyć na gorącym maśle do zarumienienia. Podawać z zieloną sałatą.
Smacznego :)
Składniki :
1 kg ryby (gatunek do wyboru)
1 pęczek włoszczyzny
2 łyżki natki pietruszki
½ selera
1 cytryna
5 dag masła
4 jaja
mąka
bułka tarta
Rybę dobrze oczyścić, opłukać i gotować. Dodać oczyszczoną i umytą włoszczyznę. Ugotowaną rybę oczyścić z ości i zemleć. Do masy dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki, trochę masła, startą skórkę z cytryny i 2 jaja. Masę dobrze wymieszać i formować małe kiełbaski. Każdą kiełbaskę obtoczyć w mące, a następnie w jaju i bardzo drobno startej bułce. Kiełbaski smażyć na gorącym maśle do zarumienienia. Podawać z zieloną sałatą.
Smacznego :)