Warzywa z farszem rybnym


Składniki:
2 duże filety z dowolnej ryby
przyprawa do ryb
kilka łyżek bułki tartej
3 bakłażany
marchewka
pietruszka
duża cebula
2 pomidory
strąk czerwonej papryki
łyżeczka słodkiej papryki
sól
pieprz
2 torebki ugotowanego ryżu
olej
15 dag startego sera żółtego
Przygotowanie:
Ryby oprósz przyprawą do ryb, obtocz w bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, usmaż ryby. Ostudź, pokrój na kawałki.
Marchewkę i pietruszkę oczyść, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę, pomidory na kawałki. Olej rozgrzej na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj pozostałe warzywa, przypraw, duś 10min. Dodaj ugotowany ryż, wymieszaj , przypraw do smaku. Dodaj ryby, delikatnie połącz.
Bakłażany przekrój na pół, wydrąż środek, oprósz solą i pieprzem. Napełnij farszem. Piecz 25min. w 180*C. Chwilę przed wyjęciem warzywa posyp serem. Smacznego.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Warzywa z farszem rybnym - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł