Zaloguj się do konta

warzywna zupa-krem z sandaczem

400g filetów z sandacza
1 łyzka soku z cytryny
800g kopru włoskiego
300g ziemniaków
2 szalotki
1 łyżeczkanasion kopru włoskiego
2 łyżki masła
3/4l wywaru z warzyw
200g śmietany
sól/pieprz





sposób przyrządzenia:filety pokroić na plastry i skropic sokiem z cytryny.Koper włoskiposiekac.Bulwy obrać pokroić na ćwiartki,a następnie w drobna kostke.Ziemniaki obrać i pokroic w kostkę,szalotki obrac i posiekać.Nasiona kopru włoskjiego utłuc.W garnku rozgrzać masło,włożyć szalotki,pokrojoną bulwę kopru ,oraz ziemniaki i smażyć przez 5 minut.Dodać nasiona kopru i wymieszać.Wlać wywar,doprowadzić do wrzenia i gotowac pod przykryciem przez 10 minut.Część warzyw wyjąć z garnka.Zupę wlać do miksera,zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzem.Dodać pozostałe warzywa,wymieszać.Dodać sandacza i gotować na wolnym ogniu przez 7 minut.Zupę doprawic solą oraz pieprzem do smaku i posypać koprem

Opinie (1)

Wloczykij1

jadlem podobna zupe z sandacza pyycha [2013-03-11 17:15]

Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za komentarze Internautów.

Czytaj więcej

Przepis na sandacza

Jakiś czas temu pytałem kolegów z forum o przepisy na moją ulubioną ry…

Pstrąg z grilla

Składniki:średnie pstrągi - 4 sztukipaprykacytryny - 1-2 sztukimasło -…

Ryby wędzone

Można wędzić ryby wszystkich gatunków, jeśli mają odpowiednie rozmiar…