Wątróbki z makaronem


Składniki:
50 dag wątróbek drobiowych
4 posiekane cebule
pęczek posiekanej natki pietruszki
4 łyżki masła
1/2 L mleka
łyżka oleju
1/2 szklanki mąki ziemn.
20 dag makaronu nitki
Przyprawy:
vegeta
sól
pieprz
słodka mielona papryka
oregano
bazylia
zioła prowansalskie
Przygotowanie:
Cebulkę podsmażamy na łyżce masła. Doprawiamy vegetą i pieprzem. Wsypujemy natkę i smażymy 2 minuty.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie z olejem. Odcedzamy i podsmażamy na łyżce masła. Doprawiamy papryką i vegetą. Mieszamy z cebulą.
Wątróbki myjemy, dokładnie oczyszczamy z błon i moczymy w mleku ok.30min. Osączamy.
Oregano mieszamy z bazylią i ziołami prowansalskimi. Oprószamy wątróbki. Następnie obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na pozostałym maśle. Solimy dopiero pod koniec smażenia. Dodajemy do makaronu i mieszamy. Smacznego.

 


1
Oceń
(5 głosów)

 

Wątróbki z makaronem - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł