Wędzony sumik karłowaty..Mniam mniam :))

/ 2 komentarzy

Sumiki oprawić , dobrze wymoczyć tak z 2 godz. Następnie po osuszeniu natrzeć porządnie solą -włożyć do lodówki na 4 do 6 godz. Opłukać z soli natrzeć przeciśniętym przez wyciskarkę czosnkiem i wysuszyć. Rozgrzać wędzarkę do około 78-80*C i umieścić sumiki na siatce zainstalowanej w wędzarce do wędzenia małych ryb. Wędzić około 4 godz. Póżniej jeść i oblizywać paluszki _-_ Smacznego!!!!

 


4
Oceń
(9 głosów)

 

Wędzony sumik karłowaty..Mniam mniam :)) - opinie i komentarze

roczeslaroczesla
0
Sorki miało być 70 do 80*C
(2010-11-02 09:18)
WagoWago
0
Żaden problem. Tak pyszny przepis musi dekoncentrować wypróbuje na wiosnę. Serdecznie pozdrawiam (2011-01-07 18:10)

skomentuj ten artykuł