Węgorz w piwie

/ 1 komentarzy

Węgorz w piwie...



SKŁADNIKI:

1,5 kg węgorza
0,5 l piwa
10 dag cebuli
30 dag warzyw(marchew pietruszka seler)
2 g pieprzu
sok z cytryny
6 dag masła
sól,



PRZYGOTOWANIE:

ściągnąć skórę z węgorza umyć mięso natrzeć solą i pokroić wzdłuż na plastry do rondla wlać piwo posolić dodać pokrojoną cebulę i warzywa pieprz ziarnisty i sok z cytryny gotować na wolnym ogniu 1 godzinę odcedzić włożyć do wywaru rybę dodać masło ponownie zagotować podawać na gorąco.



smacznego!!!

 


3.3
Oceń
(8 głosów)

 

Węgorz w piwie - opinie i komentarze

marek-debickimarek-debicki
0

Punkt po punkcie, kropka w kropkę przepisane lub skopiowane. Wg mnie nie przystoi  podpisywać się po takim materiałem swoim  nazwiskiem nie będąc jego autorem. Wypada chociaż dla wędkarskiej uczciwości podać ścieżkę dostępu, będzie wyglądało lepiej!!!

Portal kulinarny gotujmy.pl

http://www.gotujmy.pl/wegorz-w-piwie,przepisy,38801.html

(2011-05-01 17:09)

skomentuj ten artykuł