Węgorz w piwie
Jarosław Warkocki (Yaro)
2011-04-29
Węgorz w piwie...
SKŁADNIKI:
1,5 kg węgorza
0,5 l piwa
10 dag cebuli
30 dag warzyw(marchew pietruszka seler)
2 g pieprzu
sok z cytryny
6 dag masła
sól,
PRZYGOTOWANIE:
ściągnąć skórę z węgorza umyć mięso natrzeć solą i pokroić wzdłuż na plastry do rondla wlać piwo posolić dodać pokrojoną cebulę i warzywa pieprz ziarnisty i sok z cytryny gotować na wolnym ogniu 1 godzinę odcedzić włożyć do wywaru rybę dodać masło ponownie zagotować podawać na gorąco.
smacznego!!!
SKŁADNIKI:
1,5 kg węgorza
0,5 l piwa
10 dag cebuli
30 dag warzyw(marchew pietruszka seler)
2 g pieprzu
sok z cytryny
6 dag masła
sól,
PRZYGOTOWANIE:
ściągnąć skórę z węgorza umyć mięso natrzeć solą i pokroić wzdłuż na plastry do rondla wlać piwo posolić dodać pokrojoną cebulę i warzywa pieprz ziarnisty i sok z cytryny gotować na wolnym ogniu 1 godzinę odcedzić włożyć do wywaru rybę dodać masło ponownie zagotować podawać na gorąco.
smacznego!!!