Wkładamy do dużych słoików, warstwa ryb i (cebula, papryka, groszek, marchewka, kukurydza)
zależy kto co ma, plus dwie duże łyżki keczupu. I jak ktoś chce przyprawy według uznania. I tak do 3/4 pojemności na wierzch wlewamy dwie łyżki oleju z oliwek.
Ważne lekko zakręcamy wieczko, wkładamy do piekarnika na 2-3 godz w 200-250 stopni.
w piekarnikach elektrycznych grzejemy tylko dolna grzałka, bo górna niszczy gumkę w wieczku.
Jak ostygną są gotowe do jedzenia, smakują tak samo jak te z konserwy, ości miękną.
życzę smacznego.
Autor tekstu: Wacław Łoziński
krapiotr69 | |
---|---|
Każdy przepis jest na wagę złota. Wstępnie daję *****. Po wypróbowaniu odszukam post i skomentuję dokładnie. Pozdrawiam. (2010-09-08 16:09) | |
780528 | |
Trzeba będzie spróbować zrobić rybkę według tego przepisu a wtedy się okaże co to za cudo. (2010-09-08 20:26) | |
miniek6 | |
j/w ale 5. Sprawdzimy to popiszemy ;) (2010-09-08 20:36) | |
an2212 | |
Pewnie smaczne,na pewno wypróbuję tylko coś złowię.Już mi ślinka cieknie.Pozdrawiam. (2010-09-09 16:39) | |
ekoolo | |
znam ten przepis od ciebie,pozdrawiam (2010-09-10 19:41) | |
parais | |
Ale Kolega narobił mi ochoty na taką rybkę !!! Aż ślinka cieknie ! Na pewno wypróbujemy, a teraz "na ryby, jedziemy na ryby! " ;)) (2010-09-13 00:55) | |