Wekowanie ryb

/ 6 komentarzy

Wkładamy do dużych słoików, warstwa ryb i (cebula, papryka, groszek, marchewka, kukurydza)
zależy kto co ma, plus dwie duże łyżki keczupu. I jak ktoś chce przyprawy według uznania. I tak do 3/4 pojemności na wierzch wlewamy dwie łyżki oleju z oliwek.

Ważne lekko zakręcamy wieczko, wkładamy do piekarnika na 2-3 godz w 200-250 stopni.
w piekarnikach elektrycznych grzejemy tylko dolna grzałka, bo górna niszczy gumkę w wieczku.
Jak ostygną są gotowe do jedzenia, smakują tak samo jak te z konserwy, ości miękną.
życzę smacznego.

 


4.7
Oceń
(22 głosów)

 

Wekowanie ryb - opinie i komentarze

krapiotr69krapiotr69
0
Każdy przepis jest na wagę złota. Wstępnie daję *****. Po wypróbowaniu odszukam post i skomentuję dokładnie. Pozdrawiam.
(2010-09-08 16:09)
780528780528
0
Trzeba będzie spróbować zrobić rybkę według tego przepisu a wtedy się okaże co to za cudo.
(2010-09-08 20:26)
miniek6miniek6
0
j/w  ale 5. Sprawdzimy to popiszemy ;)
(2010-09-08 20:36)
an2212an2212
0
Pewnie smaczne,na pewno wypróbuję tylko coś złowię.Już mi ślinka cieknie.Pozdrawiam.
(2010-09-09 16:39)
ekooloekoolo
0
znam ten przepis od ciebie,pozdrawiam
(2010-09-10 19:41)
paraisparais
0
Ale Kolega narobił mi ochoty na taką rybkę !!! Aż ślinka cieknie ! Na pewno wypróbujemy, a teraz  "na ryby, jedziemy na ryby! "  ;))
(2010-09-13 00:55)

skomentuj ten artykuł