Wieprzowina świąteczna


Produkty:
-4 kotlety wieprzowe
-1/2 główki kapusty pekińskiej
-10 pieczarek
-1 marchewka
-1 łyżka sproszkowanego imbiru
-1 łyżka sosu sojowego
-3 łyżki oleju
-sól, pieprz


Przygotowanie:
Mięso umyć, dokładnie osuszyć, pokroić w podłużne kawałki. Marchewkę oskrobać, opłukać pod bieżącą wodą, pokroić na plasterki. Pieczarki oczyścić, zdjąć skórkę, opłukać, pokroić w grube plastry. Kapustę umyć, osuszyć, pokroić w szerokie paski. Na patelni mocno rozgrzać olej. Mięso i marchewkę włożyć na tłuszcz, smażyć mieszając przez około 5 minut. Następnie dołożyć pieczarki, imbir i smażyć jeszcze chwilę. Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dodać kapustę oraz sos sojowy. Wszystkie składniki delikatnie wymieszać i mocno podgrzać.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Wieprzowina świąteczna - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł