Wigilijna bomba


Produkty:
-1/2 l śmietany
-3 żółtka
-15 dag cukru pudru
-100 ml oleju
-10 dag mąki krupczatki
-torebka cukru waniliowego
-paczka biszkoptów
-5 dag orzechów
-pokrojone owoce
-10 łyżek rumu
-3 łyżki kakao
-figi, rodzynki, suszone morele
-owoce kandyzowane

Przygotowanie:
Ze śmietany żółtek, cukru, cukru waniliowego, oleju i mąki, cały czas mieszając, ugotować krem. Ubijać trzepaczką, aż do wystudzenia. Połowę kremu wymieszać z kakao. Na dnie miski ułożyć warstwę białego kremu, warstwę biszkoptów nasączonych rumem, warstwę orzechów, świeżych i suszonych owoców, warstwę kakaowego kremu, warstwę owoców i na koniec biały i kakaowy krem. Wstawić do lodówki na 3 godziny.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Wigilijna bomba - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł