Zaloguj się do konta

Wigilijna kapusta z zapieczonymi pieczarkami.

Wigilijna kapusta z zapieczonymi pieczarkami.
Składniki: kapusta kiszona 1 kg, pieczarki 30 dag, kiełbasa cienka ok 30 dag, masło 2 łyżki, olej ok2 łyżki, suszone grzyby 4-6,1 cebula ,sól, pieprz ziołowy.
Przygotowanie: Grzyby umyć, zalać gorącą wodą i zamoczyć ok 20 min. Kapustę jeśli zbyt kwaśna wypłukać i włożyć do garnka, zalać wodą i gotować. Dodać przygotowane grzyby. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć pokrojoną kiełbasę. Dodać do niej drobno pokrojoną cebulę i wymieszać. Chwilę smażyć i wszystko dodać do kapusty. Kapustę gotować do miękkości i doprawić do smaku. Pieczarki umyć, podsmażyć na maśle. Ugotowaną kapustę przełożyć na salaterkę. Na wierzchu ułożyć podsmażone pieczarki.

Opinie (0)

Nie ma jeszcze komentarzy do tego artykułu.

Czytaj więcej

Schab w winie

Składniki:1,5kg schabu bez kości2 łyżki żurawinypo łyżeczce vegety,…