Wigilijna kapusta z zapieczonymi pieczarkami.
Łukasz Frankowski (Franek1987)
2011-12-15
Wigilijna kapusta z zapieczonymi pieczarkami.
Składniki: kapusta kiszona 1 kg, pieczarki 30 dag, kiełbasa cienka ok 30 dag, masło 2 łyżki, olej ok2 łyżki, suszone grzyby 4-6,1 cebula ,sól, pieprz ziołowy.
Przygotowanie: Grzyby umyć, zalać gorącą wodą i zamoczyć ok 20 min. Kapustę jeśli zbyt kwaśna wypłukać i włożyć do garnka, zalać wodą i gotować. Dodać przygotowane grzyby. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć pokrojoną kiełbasę. Dodać do niej drobno pokrojoną cebulę i wymieszać. Chwilę smażyć i wszystko dodać do kapusty. Kapustę gotować do miękkości i doprawić do smaku. Pieczarkiumyć, podsmażyć na maśle. Ugotowaną kapustę przełożyć na salaterkę. Na wierzchu ułożyć podsmażone pieczarki.
Składniki: kapusta kiszona 1 kg, pieczarki 30 dag, kiełbasa cienka ok 30 dag, masło 2 łyżki, olej ok2 łyżki, suszone grzyby 4-6,1 cebula ,sól, pieprz ziołowy.
Przygotowanie: Grzyby umyć, zalać gorącą wodą i zamoczyć ok 20 min. Kapustę jeśli zbyt kwaśna wypłukać i włożyć do garnka, zalać wodą i gotować. Dodać przygotowane grzyby. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć pokrojoną kiełbasę. Dodać do niej drobno pokrojoną cebulę i wymieszać. Chwilę smażyć i wszystko dodać do kapusty. Kapustę gotować do miękkości i doprawić do smaku. Pieczarki