Wigilijna kutia 3
Tomasz Przybysz (przybysz1992)
2011-12-14
Produkty:
-250 g obłuskanej pszenicy
-250 g maku
-250 g miodu
Przygotowanie:
Pszenicę gotujemy do miękkości, zmieniając kilkakrotnie wodę podczas gotowania. Gdy jest już miękka, odcedzamy. Mak gotujemy i w makutrze lub mielemy 3-4 razy. Mieszamy mak z pszenicą i z miodem. I odstawiamy i chłodne miejsce. Kutie podajemy schłodzona. Kutia im starsza tym lepsza.
..................................................................................................................................................
-250 g obłuskanej pszenicy
-250 g maku
-250 g miodu
Przygotowanie:
Pszenicę gotujemy do miękkości, zmieniając kilkakrotnie wodę podczas gotowania. Gdy jest już miękka, odcedzamy. Mak gotujemy i w makutrze lub mielemy 3-4 razy. Mieszamy mak z pszenicą i z miodem. I odstawiamy i chłodne miejsce. Kutie podajemy schłodzona. Kutia im starsza tym lepsza.
..................................................................................................................................................