Wigilijna zupa pomidorowa po włosku


Produkty:
-2 cebule
-2 łyżki oliwy
-1/2 szklanki białego wytrawnego wina
-2 szklanki bulionu
-2 ząbki czosnku
-2 puszki pomidorów
-sól, pieprz
-po łyżce bazylii, oregano i tymianku

Przygotowanie:
Cebule obrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać oliwę podsmażyć cebulę. Przełożyć cebulę do rondla, wlać bulion i wino. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę , dodać do bulionu. Następnie całość przyprawić łyżeczką soli, szczyptą pieprzu, bazylią, oregano oraz tymiankiem. Zagotować zupę, dodać pomidory wraz z zalewą. Gotować 15 minut. zmiksować na gładki krem.

 


5
Oceń
(1 głosów)

 

Wigilijna zupa pomidorowa po włosku - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł