Wigilijne krokiety rybne.


Wigilijne krokiety rybne.
Składniki: 50 dkg ugotowanych ziemniaków, 40 dkg filetów rybnych nap karp, 15 dkg obsączonego groszku konserwowanego, 2 łyżki posiekanej natki pietruszki, 1 łyżka sos tatarski, 3 łyżki mąki pszennej, 2 żółtka jaj, 3 łyżki oliwy, sól, pieprz ziołowy, tarta bułka, cytryna.
Przygotowanie: Ziemniaki zemleć w maszynce do mięsa. Umytą i osuszoną rybę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki z wyjątkiem oliwy i mąki wymieszać. Tartą bułką skorygować konsystencję powstałego „ciasta” Masę formować w niewielkie okrągłe krokiety, obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać oliwę, smażyć na niej krokiety po 3 do 4 minut z każdej strony. Jako dodatek podać pokrojoną w kliny cytrynę i zieloną sałatę.

 


1
Oceń
(1 głosów)

 

Wigilijne krokiety rybne. - opinie i komentarze

skomentuj ten artykuł