Wigilijne- Omlet z pieczarkami
michał Olendrzyński (bercik9894)
2011-12-11
Składniki:
4 jajka
2 łyżki mąki
1 łyżka masła
25 dag pieczarek
pieprz
sól
Przygotowanie:
Pieczarki pokrój na kawałki. Wsyp na patelnię, odparuj płyn. Dodaj łyżkę masła, duś 10 minut, dopraw. Białka ubij. Żółtka rozetrzyj ze szczyptą soli. Do piany dodaj żółtka i mąkę, delikatnie wymieszaj. Połowę pieczarek zdejmij z patelni. Resztę zalej połową ciasta. Smaż na małym ogniu, aż zetnie się wierzch omleta. W ten sam sposób usmaż drugi omlet. Smacznego
4 jajka
2 łyżki mąki
1 łyżka masła
25 dag pieczarek
pieprz
sól
Przygotowanie:
Pieczarki pokrój na kawałki. Wsyp na patelnię, odparuj płyn. Dodaj łyżkę masła, duś 10 minut, dopraw. Białka ubij. Żółtka rozetrzyj ze szczyptą soli. Do piany dodaj żółtka i mąkę, delikatnie wymieszaj. Połowę pieczarek zdejmij z patelni. Resztę zalej połową ciasta. Smaż na małym ogniu, aż zetnie się wierzch omleta. W ten sam sposób usmaż drugi omlet. Smacznego